© 2018 Labuan Insurance Management Services Ltd. All Rights Reserved.

Notice under Section 7 of the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”)
LIMSL Privacy Notice


Scope

This Privacy Notice applies to information, including personal information and identification (collectively “Personal Data”), collected about you and processed by Labuan Insurance Management Services Limited (LIMSL) as a data user.

Source and Purpose of Information Collected
We collect Personal Data about you from a variety of sources, including :
• Information we collect from you directly.
• Information we collect about you when you visit our site or use our services.
• Information we collect about you from other sources, such as comercially available sources.

All your personal information and identification that are in our records is solely to comply with our legal obligations under the governing laws and is kept by us for the lawful purpose related to your business activity amd our business activity. All the information we collect about you may be combined to help us tailor our services and communications to you and to provide better quality services.

Usage of Information
We use the information we collect to provide the services you request, to tell you about other products and services offered by other parties, and to manage our sites and services. In general, we do not share your personal information with third-party(ies), unless we have asked for and obtained your explicit consent or the information is readily available in comercially available sources.

We may share your information :
• With our third-party service providers, including those who work on behalf of LIMSL and our business partners.
• To protect and defend the right and property of LIMSL (including enforcing our Terms and Conditions).
• When required by law, and/or public authorities.

If you do not wish to provide your personal information to us, we may not be able to provide the services you request, or to tell you about other products and services offered by LIMSL.

Access and Updating of Information
You have the right to request and access your Personal Data Information by writing to us and update your personal data information with us.

 

Important Information
• We are committed to working with our customers to obtain a fair resolution of any complaint or concern about privacy.
• We comply with the PDPA.
• We will cooperate with country data protection authorities if they believe a privacy problem has occurred.

NOTIS PRIVASI LIMSL


Skop

Notis Privasi ini digunakan untuk maklumat, termasuk maklumat peribadi dan pengenalan (secara kolektif “maklumat data peribadi”), yang dikumpul mengenai anda dan diproses oleh Labuan Insurance Management Services Limited (LIMSL) sebagai pengguna data.

 

Sumber dan Tujuan Maklumat Dikumpul
Maklumat data peribadi yang kami perolehi mengenai anda adalah dari pelbagai sumber, termasuk :
• Maklumat yang kami perolehi daripada anda secara langsung.
• Maklumat yang kami perolehi mengenai anda apabila anda melawat ke laman web atau menggunakan perkhidmatan kami.
• Maklumat yang kami perolehi mengenai anda daripada sumber-sumber lain seperti sumber-sumber yang boleh didapati secara    komersil.

Semua maklumat data peribadi anda yang berada dalam rekod kami adalah semata-mata untuk mematuhi undang-undang guaman di bawah undang-undang yang mengawal dan disimpan oleh kami untuk tujuan yang sah yang berkaitan dengan aktiviti perniagaan kami.

 

Penggunaan Maklumat
Kami menggunakan maklumat yang kami kumpulkan untuk menyediakan perkhidmatan yang anda minta, untuk memberitahu anda tentang produk dan perkhidmatan lain yang ditawarkan oleh pihak lain dan untuk menguruskan laman dan perkhidmatan kami. Kesemua maklumat data peribadi yang kami kumpulkan mengenai anda boleh digabungkan untuk membantu kami menyesuaikan dan menyediakan perkhidmatan dan komunikasi kami kepada anda yang lebih berkualiti.

Secara umum, kami tidak akan berkongsi maklumat dengan pihak ketiga, kecuali kami telah meminta dan memperolehi persetujuan anda yang lebih jelas atau maklumat yang sedia ada dalam sumber-sumber yang boleh didapati secara komersil.

Kami mungkin berkongsi maklumat anda :
• Dengan pembekal perkhidmatan pihak ketiga kami, termasuk mereka yang bekerja bagi pihak LIMSL dan rakan perniagaan kami.
• Untuk melindungi dan mempertahankan hak milik LIMSL (termasuk menguatkuasakan terma-terma dan syarat-syarat kami).
• Apabila dikehendaki oleh undang-undang dan/ atau pihak berkuasa awam.

Sekiranya anda tidak memberikan maklumat anda kepada kami, kami tidak dapat menyediakan perkhidmatan yang anda minta atau memberitahu anda tentang produk dan perkhidmatan lain yang ditawarkan oleh LIMSL.

 

Akses dan Mengemaskini Maklumat
Anda mempunyai hak untuk meminta dan mengakses Data Maklumat Peribadi anda secara bertulis dan mengemaskini maklumat data peribadi anda dengan kami.

Maklumat Penting
• Kami amat komited untuk bekerjasama dengan pelanggan kami bagi mendapatkan resolusi yang saksama sebarang aduan atau    kebimbangan mengenai privasi.
• Kami menepati syarat-syarat PDPA
• Kami akan bekerjasama dengan pihak berkuasa Perkhidmatan Perlindungan Data sekiranya mereka percaya masalah privasi telah   berlaku.